Losits Robi a Facebook-on

2011. február 22.

Variációk egy témára - Túl sok víz 1.

Velence mintájára idehaza is építenek egy „úszó várost”. A település neve – a tervek szerint – Hullámosfalva lenne. A munkálatok gőzerővel folynak a Rába egyik mellékágán, a fontosabb közintézmények már víz fölött vannak. A munkálatokat meg...nehezíti a hideg víz, amiben nehezebb 8-10 méteres alapot ásni, és az alapba öntött beton is nehezebben köt meg, valamint az, hogy a leejtett szerszámokat nemigen találják meg a munkások. A lakóparki lakások mindegyikében lesz folyóvíz, alapfelszereltség lesz a vízágy, és minden helyiségben lesz vizesblokk is. A falak vizesedése nem garanciális hiba.
A létesítendő összes parkban építenek vízi vidámparkot, csúszdákkal. Tankolni szökőkutaknál lehet majd. A város vezetőségének nem titkolt elképzelése, hogy a vízisportok Mekkájává teszik a települést, s komoly hangsúlyt fektetnek majd az élsportolók nevelésére. A turizmus fellegvára lehet Magyarországon „új Velence”, vagyis Hullámosfalva. A barlangbúvárkodás mintájára pincebúvár tanfolyamokkal csalogatják a víz alatti világ szerelmeseit. A település első 100 lakója ingyenesen elvégezhető vízi jártassági oktatást kap, valamint úszósapkát, és egy pár evezőlapátot.
A tömegközlekedést vízibuszokkal oldják meg, vízibicikliket a város több pontján lehet bérelni majd, és azokat a kijelölt kerékpárutakon lehet használni. A gyalogosközlekedésre jelenleg még nem találtak megoldást, de minden bizonnyal aluljárókat nem fognak építeni. A kerekesszékesek megint megszívták.
Az ünnepélyes városátadást vízkereszt napjára tervezik, a rendezvény végén ünnepi vízijátékkal örvendeztetik meg a jelenlévőket.



Facebook oldalam
Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése